On jännää kuinka kutkuttava innostus asioista vaihtelee vuoroaan totaalisen ahdistuksen kanssa lähdöstämme ja siihen liittyvistä (oikeasti varmaan miljoonista) asioista.
Nyt on japanin- ja puutiaisaivokuumepiikit aloitettu Jussin kanssa, lavantautikapselit pitää käydä apteekista hakemassa ja vetää omatoimisesti. Vahvisteet molempiin piikkeihin 1 kk päästä, kolmannet annokset japaniin 1-2 v. päästä ja puutiaisaivokuumeeseen 1 v. päästä. Nieltävät lavantautikapselit siis haetaan reseptillä apteekista ja vedellään tietyin päivävälein omatoimisesti. Päätin nyt itsekin ottaa nämä rokotteet, sillä soitin HUS:in Teratologiseen tietopalveluun, joka on erikoistunut imettävien ja raskaana olevien äitien lääkeneuvontaan. Heidän mukaansa vain keltakuumerokote olisi kyseenalaista ottaa. Voin lämpimästi suositella palvelua kaikille äideille! Jännä, ettei sitä mainosteta äideille ainakaan Pirkanmaalla missään.
3-vuotiaamme saa neuvolassa samat piikit kuin luettelin meidän saavan ja pienimmän voimme rokottaa näistä vain japaninaivokuumetta vastaan tässä vaiheessa. Tuberkuloositestien tuloksetkin tulivat ja aika Taysiin esikoisemme rokottamista varten on juuri ennen helmikuun reissuamme Kiinaan. Laskin, että ensimmäisemme tulee saamaan vielä ennen matkaa noin kymmenen piikkiä kaikkineen ja voin kertoa, että pelkkä tuberkuloositesti Taysissa oli hänelle kauhea kokemus.. Hyviä kannustuskeinoja otetaan siis vastaan!
Koirille on nyt varattu kuukausi ennen lähtöämme rokotukset rabiesta, penikkatautia ja leptospiroosia (tämä pitää vahvistaa vielä 1 kk päästä eli juuri ennen lähtöämme) vastaan plus että otamme tietysti kaikki Suomen rokotteet ja loishäädöt mukavalta kuulostavasta sydänmadosta lähtien :P Rabieksesta tarvitaan koirien passeihin todistukset. Kiinassahan koirat rokotetaan ja lääkitään joka vuosi. Suomeen paluu ja sen vaatimat jutut onkin sitten aikanaan asia erikseen. Myös kuljetusboksit olemme tilanneet pojille kotiin totuttelun aloittamista varten. Ellei noita puikkonokkia niin kovasti rakastaisi, olisi kyllä huomattavasti helpompaa lähteä ilman. Mutta tuleepahan koettua lähdön kaikki ulottuvuudet ja voin sitten hoitovapaaltani alkaa vaikka sivutoimiseksi kiinaanmuuttokonsultiksi :D Aiemmin jo kerroinkin meidän saavan viedä maahan vain niin monta koiraa kuin meitä on muuttavia aikuisia, mutta kiinalaisia koskee yhden koiran politiikka. Mietin, mitenköhän koiria kasvatetaan maassa, mutta ehkä siinä kohdassa pykäliä on olemassa poikkeus.
14 päivän sisällä ennen lähtöä pitää koirille teettää terveystarkastus kunnan-/kaupungineläinlääkärillä. Koiran passissa olevan omistajan nimi muuten pitää olla sama kuin terveys- ja rabiestodistuksissa. Koiran passinhan saa eläinlääkäriltä ilman passikuvaa ja poliisia, vaikkakin kuva koiran passissa hauskalta kuulostaisikin ;)
Karanteenin pituudestahan ei kukaan voi laittaa päätään pantiksi, mutta mieheni sai ilmeisesti reissullaan luotua verkostoa, joka saattaisi auttaa meitä tässä. Kiinassa koirat pitää rekisteröidä paikalliselle poliisille 30 päivän sisällä saapumisesta.
Suzhoussa asuva tuttavaperheemme muuten vinkkasi, että tilaavat usein kotiin ravintoloista ruokaa Sherpa-palvelun kautta ja kaupasta kotiin saa tilattua länkkärimuonaa Auchanin kautta. Nämä tulevat varmasti olemaan käytössä meilläkin.
Jos Facebook tai joku muu kysyisi mitä mietit nyt niin vastaisin mm. että montako ilmanpuhdistinta/kosteudenpoistajaa on tarpeeksi, montako ja millaista filtteriä pitää puhdistimessa olla, mitä partikkelia erinomainen ilmanpuhdistin poistaa, mistä tietää ettei kämppä ole homeessa, mikä on hyvä arvo sisäilmanlaadulle, kuka alkaa meille ayiksi, mitä ne lapset muuten siellä koulussa syö, millainen on riitävän viihdykkeellinen koti sisäilypäiviin.. ja että korkkaamme kyllä jonkun ison ja arvokkaan shampanjan, kun nämä kaikki on ratkottu ja löydämme itsemme Shanghain kotiin asettuneena kuuman kosteasta Shanghain kesäillasta omalta parvekkeelta ;D Kertoisipa muuten Google!
Kuvia ei nyt ole, joten sanat kertokoot enemmän kuin tuhat kuvaa vai miten se meni ;)
Tiina <3 Kiina
Kommentit
Lähetä kommentti