Time is flying

Ensinnäkin olemme niin iloisia perheenjäsenistämme ja ystävistämme, jotka kertovat suunnittelevansa visiittiä meille Shanghaihin <3 Kalenteri auki odotan, että saadaan vain lukittua ajankohtia :)!! We want you there <3 

Juuri, kun olin ehtinyt edellisviikolla iloita mieheni terveisistä työmatkaltaan Kiinasta..

”Pekingissä eilen sininen taivas 😉”

”Tää on vuoden pahin viikko saasteiden kannalta..tänään paistoi aurinko melkein pilvettömältä taivaalta, samoin eilen Pekingissä”

..sainkin nähdä hirmuisia saastelukemia viime viikolla AirVisual Appista ja tuttujen päivityksinä Shanghaista. Jopa sisäaltaalla ja lasten sisäleikkipaikalla harkitsemallamme asuinalueella oli mitattu ulkolukemia vastaavia arvoja. Alan harkita kaasunaamareita tai sukeltajien happikalustoa koko perheelle.. Meillä tulee olemaan aika paljon sopeutumista saasteongelmaan ja tottuuko siihen siltikään ikinä Kiinassa asuessakaan. Kuvat tässä bloggauksessa ovat muuten terveisiä siippani viimeisimmältä reissulta.

Hauska yksityiskohta mieheni ekalta työmatkalta uusissa tehtävissään oli myös se, että hänen saapuessaan Shanghaihin satoi hänen saapumispäivänään lunta ekaa kertaa sitten vuoden 2008. Sanoivat, että mieheni toi lumen mukanaan mikä on kuulemma onnen symboli 😄 

Matkallaan hän myös kävi jo katsomassa muutaman alueen ja asunnon agentin kanssa ja sain nähdä videoita paikalta. Hyviä vaihtoehtoja joukossa kyllä tarkempaa tarkastelua varten tulevalle previsitillemme.

Ilmoittauduin myös siskontyttöni kanssa pienten lasten ensiapukurssille, kun se ambulanssi ei tosiaan Kiinassa toimi. Tosin olen menossa kurssille vauvan kera, että katsotaan miten pystyn keskittymään :D Hyviä kursseja muuten tarjolla täällä: https://www.uskallaauttaa.fi/ensiapukurssi/.

Rokotussäätö jatkuu ja ilmeisesti nyt vain mieheni ja esikoisemme voivat ottaa japaninaivokuume-, lavantauti ja puutiaisaivokuumepiikit komennukselle lähettävän yrityksen työterveyden ja neuvolan kautta. Minun ei kaiketi imettäessäni olisi turvallista kyseisiä rokotuksia hankkia ja vauvallekin voisi pistää vain tuon japaninaivokuumepiikin (sinänsä jännä, että imettävä äiti ei sitä voisi ottaa, jos kaksikuinen vauva voi?). Esikoisemme kävi juuri tänään Taysissa verikoetesteissä tuberkuloosirokotetta varten, sillä rokotteen antaminen muulle kuin vastasyntyneelle edellyttää testin, ettei tautia ole missään muodossa ehtinyt sairastaa. Sairastaneen rokottaminen olisi ilmeisesti kai siis ihan haitallista.

Helmikuun viimeinen viikko ja ennakkovisiittimme lähestyy, toivottavasti emme joudu koviin saasteisiin silloin vauvan kanssa. Pääsemme käymään vierailulla myös tyttäremme tulevalla koululla (BISS).

Nyt pitäisi alkaa hankkia koirille lentobokseja ja totutella poikia niihin kotona tämän pari kuukautta. Finskin maksimikoko boksille on 122x81x89cm ja haluaisin myös Into-whippetillemme mahdollisimman ison tilan matkalle mikäli ei mistään löydy rajoituksia liian suurelle boksille koiraan nähden esim. turvallisuuteen viitaten. Edelleen on epäselvää mitä kaikkia terveystodistuksia, -tarkastuksia, rokotuksia ja lääkityksiä koirille vaaditaan ennen muuttoa. Tällä hetkellä todennäköisin lentoreittimme koirien kanssa olisikin suoraan Helsingistä Shanghaihin, sillä saattaisi olla mahdollista, että koirat joutuisivat olemaan karanteenissa vain pari päivää. Lennoille ei muuten oteta lähtökohtaisesti kuin yksi koira per lento, mutta poikkeus on onneksi mahdollinen kun perheessä on kaksi koiraa. Finskin ja IATA:n säädökset koirien lentokuljetukselle löytyy muuten näiden linkkien takaa - Kiitos näistä paljon selvitystyötä tehneelle ;):

http://www.finnair.fi/filecontent/fi/tilavaatimukset.html

http://www.iata.org/whatwedo/cargo/live-animals/Documents/container-requirements-cats-and-dogs-lar-cr1.pdf

Kaksi kuukautta aikaa ja aika monta asiaa siis vielä muuton suhteen auki. Sen päätimme jo, että lasten terveysvakuutuksia tulemme Suomeen maksamaan komennuksen ajan, jotta palatessamme tytöillä olisi nykyistä vastaavat vakuutukset voimassa. Muuten emme niitä saisi ainakaan samanlaisina kahteen vuoteen paluumme jälkeen. Kykyni sietää epävarmuutta isoissa asioissa on jo nyt venynyt suuremmaksi kuin koskaan aiemmin :D

- Tiina

Kommentit