Kiitos Shanghai, kuukauden päästä nähdään!

Nyt se on takana, kodinetsintäreissu Shankkuun. Neljä tiukkaa päivää ja yhteensä noin 30 asuntoa nähtynä :D! Ihania alueita visittilillämme olivat mielestämme Racquet Club, Rancho Santa Fe, Forest Manor, Palacio de Madrid ja Stratford. Meille esitellyt kohteet eivät vain kaikilla alueilla olleet hyviä, sillä ne olivat monessa tapauksessa joko todella huonossa kunnossa tai selkeästi kosteuden riivaamia. Asunto uudella Kingdom Parkilla oli moderni ja uusi - aivan meidän makuumme - mutta alue sijaitsi etäällä, eikä siellä valitettavasti ollut mitään lapsille. Suosikkimme löytyy nyt upean jenkkivilla-alueen Forest Manorin kyljestä ja katsotaan miten asuntoneuvotteluissa vuokranantajan ja agentin kanssa käy. Peukut siis pystyyn, että saisimme tuon haluamamme kohteen. Siitä myöhemmin lisää, mikäli meitä onnistaa ;)! Myös kakkosvaihtoehto eli niin kutsuttu Plan B löytyy ja sitten myös se kuuluisa Plan C, jos oikein mönkään menee ;).


Keskiviikkona kävimme brittikoululla ja siellä onneksi syntyi tunne, että tyttäremme viihtyisi. Halusimme kuitenkin nähdä myös alueen jenkkikoulun viimeisenä päivänämme torstaina. Kouluista brittiversio on ehkä hieman ”varhaisemmin akateeminen” kuin amerikkalainen montessoriperiaatteella toimiva omatoimisuuteen kannustava koulu. Brittikouluun meillä olisi paikka heti huhtikuusta alkaen ensin Nurseryssä pehmeällä laskulla ja sen jälkeen elokuusta alkaen neljävuotiaiden ryhmässä. Jenkkikouluun jäisimme hakemuksen jälkeen odottamaan tietoa paikasta ja pääsisimme paikan saatuamme aloittamaan koulun vasta elokuussa. Tämän takia valintamme kallistui brittiversioon. Haluaisimme tyttärellemme muodostuvan heti arjen tuntua ja uusia ystävyyssuhteita, jotta hän kotiutuisi paremmin. Jenkkiversio olisi ehkä muuten ollut valintamme :). Jos saamme nyt tavoittelemamme asunnon, koulureitti kulkisi Forest Manorin compoundin läpi koululle. Voisin kävellä vauvan kanssa esikoistamme viemään ja hakemaan tai hän voisi käyttää koulubussia, jos en esim. saasteiden takia haluaisi vauvaa viedä ulos.


Kokonaisuudessaan previsit oli positiivinen kokemus ja teki ehdottomasti hyvää fiiliksille muuton kannalta. Saasteet on superkurja juttu ja niiden kanssa on nyt vain opittava elämään: suojauduttava niiltä ja seurattava perheenjäsenten vointia, ettei kukaan ala saada pahoja oireita. Toivottavasti onnistumme <3

Vauva oli muuten reissulla vajaan kolmen kuukauden iästään huolimatta aivan superreipas matkaseuralainen. Seuraavaksi lähdemmekin sitten Shanghaihin koko perhe.

Terkuin Suomen ihanasta auringonpaisteesta ja alle kympin pakkaslukemista, Tiina

Kommentit