Nyt se on selvillä. Lähtöpäivä.

Kyllä, nyt on lennot varattu koko perheelle karvaisista vemmelsääristämme vähemmän karvaisiin. Lähdemme kohti uutta kotimaatamme torstaina 5.4. Muuttofirmakin kävi meillä visiitillä ja helpotukseksemme näytämme heille vain mitä lähtee mukaan konttiin ja mitä varastoidaan Suomeen. Itse pakkaamme ainoastaan kaiken matkalaukuissamme mukaan lähtevän.

Esikoisemme koululle tarvitaan enää suosituskirje nykyiseltä tarhalta ja rokotetodistukset, kun lähtöviikollamme viimeisetkin piikit on saatu. Koulussa opetellaan muuten myös mandariinikiinaa ja visiitillämme mieheni liikekumppani sanoikin tyttöjemme oppivan todennäköisesti ainakin ymmärtämään sujuvaa Shanghainesea eli kiinankielen Shanghain murretta. Pitääkin miettiä miten tuota hankittua taitoa saisi ylläpidettyä Suomeen paluun jälkeen.


Miten menee noin niinku omasta mielestä..

Pari viikkoa sitten päästin esikoisemme pakkasleikkien jälkeen kuumaan kylpyyn tuhkarokkorokotepäivänä ja olin erikseen tarkistanut, ettei sinä päivänä saa harkita esim. uimahommia. Hyvä minä! Noh, tämän viikon maanantaina previsitin jäljiltä tajusin sitten, etten löydä mistään mukanamme ollutta vauvamme neuvolakorttia. Se on siis jossakin hyvässä tallessa Kiinassa at the moment. Pienessä paniikissa otin yhteyden niin hotelliimme, Finnairiin kuin meitä asuntonäytöillä kuljettaneeseen agenttiinkin. Eihän sitä mistään löytynyt. Ei mulla tähän muuta kuin #hyvämutsi #mitäseuraavaksi. Neuvolan Ullalle vein Geishan sydämenmuotoisen Thank You -boksin, sillä hän joutui kirjoittamaan tyttärellemme kokonaan uuden kortin niiltä osin kuin se oli mahdollista.

Emme todennäköisesti saakaan haluamaamme kotia mielettömän hienolta paikalta, vaikka olin jo kuvitellut itseni terassille aamukahville maisemaa ihailemaan ja saastepäivät leppoisiksi kotipäiviksi ihanaan kotiin. Noh, etsintä jatkuu ja jos sopivaa kotia ei löydy asumme ilmeisesti hotellissa kunnes sellainen löytyy. Näkemättä ei asuntoa Shanghaista voi ottaa. Nyt olen vimmaisesti selannut kuvia puhelimestani meidän kakkos- ja kolmosvaihtoehdoistamme.


Kehitys kehittyy

Puhun jo jonkinlaista kiinaa Googlen translatorilla WeChatin AyiSharing-ryhmästä bongaamieni kiinalaisten ayien kanssa 😅 Jotkin saamani vastaukset tosin olleet täysin päättömiä, joten voi olla ettei minunkaan viestini välity ja käänny vastaanottajilleen aina ihan nappiin. Pari potentiaalista ehdokasta onkin löytynyt haastateltavaksi heti muuton jälkeen.

Joka kerta Suomen kevättalven paukkupakkasissa vedän keuhkot täyteen raitista ilmaa ja mietin mitä asioita tulen ehkä Shanghaissa kaipaamaan. Toisaalta mietin sitä kuinka nopeasti tuo aika Shanghaissa tulee menemään ja siitä kannattaa siksi nauttia heti alusta alkaen :)

Viimeiset neljä viikkoa edessä Suomessa ja kalenterit täynnä lähtöön liittyviä menoja ja taskeja.

Hyvä tästä tulee ;)

- Tiina


Kommentit