Ekojen päivien kuulumisia



Tokan päivän ilta. Taas muut nukkuu ja minä kirjoitan :D Tänään täällä on ollut kaunis keväinen auringonpaiste ja ainakin kymppiä lämmintä. Aamulla olisi nukuttanut vaikka kuinka, mutta revimme itsemme puoli yhdeksältä ylös, jotta ehdimme kympiksi kauppaan kuskimme kanssa sovitusti. 




Ajelimme lähimpään Carrefourin supermarkettiin etsimään täydennyksiä eiliselle City Shop -kauppareissullemme. Elävät sammakot ja erityisesti lemmikeiksi tai kivoiksi snorklauskavereiksi lukemani punakorvakilpikonnat vesialtaassa Carressa olivat pieni järkytys itselleni. Tosin tuskin se on lähellekään suurin elävän olennon kaltoinpito tässä maassa.


Jäi muuten ekassa Kiinasta tulleesta postauksestani mainitsematta muovinen Kodak/Polaroid, jolla ottivat maahantullessa tullissa meistä kuvat koirien kanssa passiin merkitty omistaja per koira. Siinä kohtaa meinasin purskahtaa nauruun, kun Inton kanssa kumarruin kaverikuvaan :D Tässä kuvat, saa nauraa, jos naurattaa. Onhan niissä näköä ;D Onkohan tota valotusta tarpeeksi..




Eka aamu Shanghaissa oli ihana aurinkoinen kevätpäivä, lämpöä yli kymmenen astetta ja kasvisto vehreänä ja kukassa. Esikoisemme onkin aivan haltioissaan kukista ja kasveista täällä. Asunnonhakureissulla neiti pysähteli ja viipyi joka välissä ihastelemassa jotain luonnonihmettä. Hän jopa muisti paikkoja, joihin menimme uudelleen - kukkien perusteella :D! Jospa hänestä tulisi jonkinsortin hortonomi toisin kuin äidistään ;). 








Kuultiin koirista, että voivat hyvin ja että ne haetaan karanteenista kai eläinsairaalaan tai jopa meille. Ei oikein ymmärretty kumpaa. Kunnes saatiin asunnonetsintäreissulle lähdettyämme tieto, että koirat odottavat meitä Fashion Parkilla pihassamme. Hurautimme äkkiä ottamaan vastaan omamme <3 Vain yksi päivä karanteenissa  oli todellinen yllätys, enkä tiedä mikä olisi tarpeeksi hyvä lahja meitä auttaneille mieheni kontakteille. Normaali karanteeni kun kestäisi viikon. Odin oli tullessa aika raukkana, tärisi eikä oikein ollut oma itsensä. Osku palautui onneksi nopeasti päästyään meidän luo. Maksoimme järjestelystä euroissa melkein tonnin, mutta mitäpä sitä ei noiden eteen tekisi. Olisipa mielenkiinoista tietää koirien kokema ja näkemä vuorokaudelta, jonka olivat luotamme poissa.








Koirien ulkoilutus kannattaa kuulemma täällä tehdä tarkasti hihnassa. Asuntoagenttimme kertoi, että noin 60 prosenttia kiinalaisista vihaa eläimiä ja osa edelleen syö koiraa. Mitä isompi eläin sen pahempi, koska kuulemma pelkäävät. Itsekin kiinalainen agentti sanoi, että ulkoiluttaisi vain itse omaa koiraansa eikä antaisi tehtävää esim. kodinhoitajalle. Tänään aamukävelyllä vastaamme tuli yksi kiinalaisen kodinhoitajan ulkoiluttama iso villakoira ja ranskalaiseksi katsomani miehen ulkoiluttama vapaana pitämänsä labradorinnoutaja.


Japanilaiset vessat on muuten täällä asunnoissa yleisiä ja itse pidän ainakin vessarenkaan lämmitysominaisuudesta (totesin jo aikanaan Japanissa sen olevan yllättävän mukava :D!) ja siitä, että vessarenkaat saa nousemaan ja laskemaan kannen kera napista painamalla eikä tarvitse hygieenikkona lääppiä itse niitä.


Ekan päivän saastelukemat oli sellaiset, että kahvinhakureissulle Starbucksiin sain heti totutella laittamaan maskin. Onneksi mukaan pakattu Moccamasterkin oli ehjänä ja saamme kahvia myös kotona ;)!








Iltaisin ei itseäni väsytä kun muut simahtaa 8 aikaan, mutta unituttina menen mukana nukkumaan ja heräämme vauvan kanssa 12 aikaan ja valvomme molemmat virkeinä 2 h. Aamulla meitä kaikkia nukuttaisi vaikka kuinka pitkään aikaeron vuoksi. Katsotaan kauanko rytmiin tottuminen vie. 


Kiinan puhelinliittymän haku minulle China Mobilelta ei olisi muuten onnistunut ilman kiinalaista assistenttia mukana :D Silti siihen tarvittiin liikkeessä kolme myyjää ihmettelemään suomalaista passiani ja liittymäni saamista järjestelmiin. En kyllä lopultakaan ole ihan varma mitä tuli tilattua :D Liittymääni käytän lähinnä vain Kiinan puheluihin ja viesteihin sekä navigointiin paikkoihin. Katsotaan mihin valittu liittymä ja paketti riittää ja taipuu. Ymmärsin, että laskun saisin sähköisenä tekstiviestillä kuukausittain. Noin kolmen kuukauden depositin laitoin sisään valmiiksi. Numeron sai itse valita automaatista ja kohdallani se tehtiin jostain syystä kahteen otteeseen ja ensimmäinen niistä lopulta tuli numerokseni :D


Itse emme joutuneet käymään poliisilla ilmoittautumassa maahan tullessa vaan asuntoagenttimme hoiti sen puolestamme. Vielä selvitämme pitääkö meidän koirien kanssa mennä 30 päivän sisällä poliisille ilmoittautumaan kuten jossain ohjeissa sanottiin. Mieheni työluvan hausta puuttuu vielä jokin dokumentti, mutta meille tehdään maahantulohaastattelu sitä varten jossakin toimistossa maanantaiaamuna ennen kuin menemme tyttäremme koululle tutustumaan.


Tämänhetkinen asumuksemme on ihan kiva ja olemme toisaalta miettineet, että siihen voisi jäädäkin. Pohjaratkaisu on kiva, sijainti hyvä ja meillä on mm. hulppea oma terassi. MUTTA jo nyt haistamme pistävän ummehtuneen hajun, kyseessä ei ole laaja compound ja sen yhteisöllinen fiilis fasiliteetteineen, vain kerrostalo hyvällä paikalla ostoskeskuksen vieressä. Lemppariravintolaksemme on valikoitunut jonprevisitiltämme tuttu Baker & Spice tuossa ostarilla.













Lopettaessani kirjoitusta on kolmas päivämme sunnuntai-iltapäivä ja lämpöä parikymppiä, aurinkokin paistaa!


Hyvin ensifiiliksin täältämaailman  isoimmasta kaupungista, Tiina

Kommentit