What happens in China..



Aika on kuluu täällä jotenkin siivillä ja sopeutuminen on alkanut. Sen huomaa siitä, että kaikki ympärillä oleva alkaa tuntua ”normaalilta” ja arki on alkanut löytää uomansa. Positiivinen fiilis on tällä hetkellä päällimmäisenä päätöksestä lähteä tänne ja olla nyt täällä.




Asuinalueellamme parasta on poikkeuksellisen tiivis yhteisöllisyys ja elämmäkin varmasti melkoisessa expat-kuplassa Minhangissa. Päivittäin eri tilanteissa ja täällä ”kylillä” tulee vastaan iloisia kohtaamisia uusien tuttujen kanssa. Viikko sitten lauantaina teimme jotakin mitä emme ole ikinä Suomessa tehneet: saimme kutsun juhliin, joista emme tunteneet edes kutsujaa. Kutsuja oli synttäreitään juhlistanut brittilääkäri, joka järjesti grilli- ja cocktailpartyt omassa talossaan. Heittäydyimme mahdollisuuteen täysillä ja meillä oli perheenä superkivaa uusiin ihmisiin tutustuessa :) Täällä todella löytää aivan uusia puolia itsestään ja tutustuu omaan suomalaiseen identiteettiinsä. Olen ottanut tehtäväkseni myös toimia yhden naisen brändi-identiteettityöryhmänä ja kehua Suomen puhtauden, luonnon, vuodenajat ja valon maailmankartalle keskustellessani ihmisten kanssa.


Olen vauvan kanssa käynyt myös esikoisemme koulun BISS Baby Cubs -äiti-vauva-ryhmän miitingeissä ja löytänyt todella mukavia ihmisiä ympäri maailmaa. 


Viikko sitten sanoin ”kiitos hei” meidän aamuayille, jotta pystyin antamaan myös aamutunnit Duanille. Ei ollut helppoa irtisanoa ihan herttaista Han-ayia. Hänen ihania terveellisiä ruokiaan minulle tuli heti ikävä. Hanin kanssa sattui kuitenkin pari melko outoa tilannetta. Itse näin, kun hän lähti minun paljaissa jaloissa käyttämieni kenkien kanssa paljain jaloin ulkoiluttamaan koiriamme kysymättä saako kenkiä lainata. Olin hieman pöllähmystynyt, koska olen hygieniafriikki ja mielestäni on myös epäkohteliasta ottaa kysymättä toisen omaa. Olinkin jo ihmetellyt kuinka mukava hänen korkeakorkoisissa sandaaleissaan on klompsuttaa menemään koirien kanssa pihalla. Noh, selvisikin ettei hän niillä tainnut siellä lompsiakaan ;)!


Sunnuntaina ajelimme 1 h 15 min Suzhouhun suomalaisen tuttavaperheen luo kylään. Kaupunki olikin hieno ja tuttavamme asustavat korkeuksissa aivan keskustan tuntumassa upean järvi- ja pilvenpiirtäjänäköalan koristelemassa asunnossa. Hassua, että on tultava kauas tutustuakseen paremmin taas vanhoihin tuttuihinkin. Välimatka meillä on kuitenkin melkein sama kuin Tampere-Espoo kotona Suomessa :D




Elämä täällä ei siis tosiaankaan käy tylsäksi. Samalla viikolla voit löytää itsesi ventovieraan perheen puutarhajuhlista, viereisen compoundin suihkutiloista säätämästä brasilialaisen ystäväperheen kanssa lasten pesua yhdessä tai kivoilta lounastreffeiltä/kahvitteluilta uusien ystävien kanssa ihan ex tempore. Saimme myös kotiimme perjantaina vieraaksi Valkeakoskelta tänne syksyllä muuttavan mukavan suomalaisperheen mukanaan Suomen tuliaisina mm. itsetehtyä ruisvuokaleipää, nam! Suomessa on kyllä niin paljon niin ihania asioita (kuten lakut ja salmiakki 😆). Täällä aito yhteisöllisyys, toisten auttaminen ja energisoivat sosiaaliset kohtaamiset ovat ainakin itselleni parasta antia ;).


Mitä kaikkea täällä on tässä viikkojen aikana nähty?


Mieheni osti täällä kerran paidan, jonka olisi pukenut päälleen Tokion lomallamme ellei olisi huomannut siinä roikkuvan varashälyttimen. Kysyin mieheni kiinalaiselta assistentilta josko hän voisi soittaa liikkeeseen ja selittää tilanteen, jottemme tule pidätetyiksi mennessämme länkkärinaamoilla  selittämään asiaa kaupan kassalle. Aina avulias assari sanoi hymyssäsuin, ettei meidän tarvitse liikkeeseen asti lähteä. Ihan kuulemma YouTubesta löytää videoita kuinka laitos irrotetaan ja mieheni kuskilla olisi autossa asiaan tarvittava magneetti. Noh, hän sen sitten napsautti irti :D 




Tavaravarastoja hamstrasimme Suomesta tänne lähinnä apteekki, kosmetiikka- ja vauvanruokatarpeiden osalta. Eteisessämme onkin nyt minimarket ja käsiapteekki 🙈. Asioita, joita täältä on vaikeaa löytää ja mitä ainakin kannattaa tuoda mukanaan on apteekkitarpeet (luotettavuuden vuoksi), juustohöylä (jos tuo mukana suomalaisia juustoja), leivinpaperi, elmukelmu ja folio ;) Kaikkea täältä varmasti jostain saa, mutta hinta saattaa olla pilvissä kuten vaipoissa ja väärennösten pelko on suuri erityisesti lääkkeissä. 


Olen muuten aivan rakastunut kaasuhellaamme, jota ajattelin ensin olevan vaikeaa käyttää. Pöh, toimii kuten sähköliesi, mutta on vain heti kuuma ja nopeuttaa näin asioita huomattavasti 👌🏻




Olen nyt miinoittanut kaikki kaappimme täyteen kosteudenpoistajia ja isomman kosteudenpoistohärvelin kodinhoitohuoneeseen Shanghain huikeaa kosteusprosenttia vangitsemaan ja estämään kaiken homehtumista. 


Meidän oli tarkoitus viettää koko pitkä kuuma kesä täällä, mutta mieheni työmatkan osuessa kesäkuun alkuun Suomeen päätimmekin lähteä mukaan ja viettää tyttöjen kanssa Suomessa kesä-heinäkuun. Ikävä puoli muuten niin kivassa asiassa on se, että olemme miehestäni erossa neljä viikkoa kunnes hän lentää takaisin Suomeen muutaman viikon lomalle heinäkuussa ja kuun lopuksi palaamme kaikki yhdessä takaisin Shanghain kotiin. Odotamme kyllä jo kovasti rakkaiden ihmisten näkemistä, Suomen raitista ilmaa, valoisuutta, puhdasta vettä ja sitä että kaupasta uskaltaa ostaa murehtimatta mitä vain mieli tekee 😍.


Lopuksi on vielä pakko linkata Shanghaista lähdössä olevan uuden ystävän Sannan hyvä kooste elämästä täällä pähkinänkuoressa. Sannalle ja sympaattiselle perheelleen kaikkea parasta Suomeen kotiutumiseen ja kiitos superpaljon kaikesta avusta, jota olemme teiltä saaneet: https://thisisthelifeofsanna.blogspot.fi/2018/05/kiinassa-asumisen-plussat-ja-miinukset.html?m=1.


Viikon päästä jo Suomessa, tuntuu ihan hassulta kun olimme asennoituneet menemään takaisin vasta jouluksi - Tuleepa se nyt äkkiä 😅. Sitä ennen meille tulee vieras Suomesta ja toisena päivänä Japanista. Juhlimme myös esikoisemme neljävuotissynttäreitä. Lauantain lennosta tuleekin sitten vähintään mielenkiintoinen, sillä viisikuinen vauvamme liikkuu nyt paljon ja pahinta hänelle on nyt paikallaan istuminen. Hyvää lentoa siis meille 😆✌🏻


Ainiin ja onhan meillä täällä nyt alla sähkömopo kuten muillakin ja sillä pääsee huristamaan kätevästi ja nopeasti paikasta toiseen tässä lähistöllä..


Kesälomaterveisin,

Tiina


Kommentit