Pitkä kuuma kesä



..täällä Suomessa on ollut aivan ihana kesä meitä hellimässä ja toivottavasti se jatkuu edelleen täällä ja pitkälle syksyyn vielä Shanghaissakin. Olemme siis todella saaneet viettää ihania hetkiä rakkaidemme parissa. Eilinenkin aurinkoinen hetki isosiskon aurinkoisella ja lämpöisellä terassilla myöhään iltaan kylmän valkoviinilasillisen ääressä lasten nauttiessa allaskeikeistä oli kyllä taas aivan Suomen kesää parhaimmillaan. On ollut todella terapeuttista ja vapauttavaa huomata, että Kiinasta on kuitenkin kohtuullisen helppo päästä Suomeen touhumaan kaikkea sitä mitä ennenkin <3




Paljon on ehtinyt tapahtua taas viimeisen kirjoitukseni jälkeen. Olemme tyttöjen kanssa viettäneet kesäkuun alusta asti kesää Suomessa mieheni reissatessa ympäri Kiinaa asiakkaita tapaamassa. Vihdoin lauantaina saimme hänetkin muutaman viikon (tai niin sen piti olla) Suomen lomalle kanssamme kunnes palaamme koko porukalla takaisin Shanghaihin. 




Mieheni ehti sitten lomailla kanssamme jo melkein kokonaisen viikon kunnes hänelle tuli lähtö Kiinaan asiakkaalle heti ensi viikonloppuna. Se siitä Savage Gardenin ”Truly, madly, deeply” -fiiliksestä, joka minut valtasi ajaessamme häntä vastaan kentälle viikko sitten lauantaina. Kohta päässä soi taas Antti Tuiskun ja Erinin biisi lennon odotuksesta, liioista päivistä sitä ja hitaasti kuluvista tunneista XD






Päivää ennen mieheni tuloa luoksemme Suomeen saapui vihdoin kolmen kuukauden odotuksen päätteeksi merikonttimme sisältöineen. Sain kuvia ja videoita paikan päältä ja mieleni valtasi hyvä tunne siitä miten omalta Shanghain koti alkoi heti näyttää kun laatikoiden keskeltä oli tunnistettavissa meille tuttuja asioita :). Vuokrahuonekaluista suuren osan palautimme jo aiemmin kesäkuussa minkä vuoksi mieheni katsoi fudista telkkari lattialla ja ayi raasumme nukkui koirien kanssa lattialla kunnei pyynnöistäni huolimatta tohtinut sänkyymme majoittua. Okei, oli hänellä onneksi sentään allaan patja ja koirat kylkymyyryssä unikavereinaan :D No, nyt olenkin sitten saanut kuvia laatikoita purkavalta Duanilta rikki menneistä tavaroista kuten koirien Nerokon ruokakulhoista ja Iittalan salaattikulhoista. Myös ainakin pari IKEA:n hyllyä olivat ottaneet risteilyllä osumaa. Nämä kaikki pitää raportoida ja reklamoida muuttofirmalle korvausten saamiseksi.






Alussa asumassamme väliaikaisessa asunnossa meitä epäiltiin pyyhkeiden viemisestä palveluasunnosta laukkujemme kätköihin ja nyt kadoksissa oli sitten yksi vuokrapöytälamppu. Emme tajua mihin näitä tavaroita muka katoaa ja tiedämme samalla olevan turhaa yrittää pyytää oikeutta näissä asioissa ja parempi kysyä mitä maksaa ja kustantaa pois..


Lokakuun alussa häämöttää seuraava perhelomamme, jonka kohteeksi valikoitui Japanin Okinawan lomasaari lentojen lyhyyden ja passelien aikataulujen vuoksi. Toivottavasti siitäkin lomasta tulisi ihana ;)! Japanissa on silloin vielä päällä taifuunikausi, joten toivotaan ettei saada sellaista sitten lomaamme häiritsemään.


Vinkkinä muuten Kiinaan muuttaville: Suomen numeroon tulevat mainostekstiviestit kannattaa stopata jo ennen muuttoa, jottei tarvitse vataanottaa maksuja vastaan viestejä Kiinassa Suomen liittymään. Olen nyt vasta yksi kerrallaan laittanut stop-viestejä kaikkiin kaupallisiin viesteihin, joita nykyään suorastaan tulvii. Kiinassahan vastaaville ei voi mitään, kun yksityisyyden suoja ei ole kovin hyvä. Kiinan puhelimeeni tulee mainosviestejä kiinaksi ja automaattien soittamia mainospuheluitapäivittäin.


Kuulin muuten myös, että Pikku Kakkosen (ja samalla siis koko Yle Areenaan) saisi Kiinassa toimimaan nimenomaan padillä Freedome-VPN:n avulla. Puhelimessa sama ei siis toimi :D Joku viisaampi tietää varmasti miksi XP


Tällainen setti ajatuksen virtaa lapsiperheen arjen keskellä. Nauroinkin ystävilleni kesäisessä Reposaaressa viikko sitten, etten paljon ehdi stilisoida ja viilata blogieni tekstejä ja panostaa kuviin, ja että tämä on todellista ad hoc -tuotetta iPhonen muistiinpanoista blogialustalle. Pahoittelut siitä. Samalla haluan sekä kertoa kuulumisiamme niistä kiinnostuneille, että antaa tietoa Shanghaihin muuttaville, jos ihmettelet miksi yht’ äkkiä kerron kaikista matolääkkeistä koirillemme ;D.





Toivottavasti saamme kaikki nauttia kesästä edelleen niin Suomessa kuin muuallakin, Tiina


Kommentit