Happy to be home <3




Meille tuli niin hyvä fiilis palatessamme Kiinaan, aivan kuin olisimme tulleet kotiin! Hyvä ilmanlaatu ja pitkälle syksyyn jatkuva kesä saattavat nyt ajatuksina vaikuttaa tähän. On myös aivan erilaista kodintuntua, kun omat huonekalumme ja tavaramme ovat tulleet, nyt koti tuntuu omalta. Toki konttikamat ovat vielä paljolti sekaisin ympäri kämppää, vaikka avulias Duan onkin purkanut kaikki laatikot tänne. Tavarat ovat sekaisin ja perfektionistin mielestä väärissä paikoissa emmekä useinkaan löydä etsimäämme. Vai mitä mieltä olet mikrokuvusta vessan kaapissa tai lasten Tellkiddon varta vasten tilaamastani paperisesta lelusäkistä taiteltuna eteiseen ;)? Pikku hiljaa asiat löytävät paikkansa ja yritän relata sen kanssa etten mitenkään saa kaikkea heti niin sanotusti vaateriin. Esikoisellemme kotiinpaluu oli enemmäin kuin joulu, sillä täällä odotti kaikki melkein puoli vuotta näkemättä olleet rakkaat lelut ja vaatteet. Niitä onkin nyt sitten ympäri kämppää vähän kokeiltuna :D!



Kodinhoitajamme Duan on aivan ihana, mutta sen te jo tiesittekin ;). Hän on ikävöinyt tyttöjä ja ottaa esikoistammekin taas uusilla kekseliäillä tavoilla kaikkeen mukaan koirien
ulkoilutuksesta parvekkeen pesuun (josta muuten tyttö alkoi myös kysellä isältään palkkaa :D). Tämäkö kaikki on aivan omiaan avaamaan tyttömme sydämen taas Duanille entistä paremmin. Duan on pitänyt koko kesän koiristamme aivan erinomaista huolta ja hakenut jopa toivomaamme ruokaa niille, kun ruoka viime viikolla loppui (emme kesäkuussa varautuneet olevamme näin pitkään poissa). Koirien näkeminen olikin tietysti paras asia paluussa ja into oli molemminpuolista <3 

Jetlagissa otimme kaikki pikkupäikkärit saapumispäivänä ja seuraavan yön ”normaalisti” nukkui vain mieheni. Itse en saanut unta ja tytöt heräsivät valvomaan pariksi tunniksi keskellä yötä, kävimme vähän yöpalallakin. Toinen yö meni jo paremmin, sillä valvomaan pieneksi aikaa heräsimme vain vauva ja minä. Kolmantena yönä kukkui sitten vauva kanssamme myöhään yöhön.

Jotakin kummia taas on ilmassa, sillä Kiinan liittymäni puhelin ja padimme eivät yhdistyneet aluksi kotonamme wifiimme ja veepeeännänkin kanssa on jatkuvasti ongelmia, mutta tämä on täällä täysin perussettiä eikä enää jaksa edes harmittaa ;). Myös Kiinan liittymäni oli kesän aikana poistunut käytöstä, mutta mieheni uusi erittäin pätevä assari hoiti senkin asian kuntoon heti tokana päivänä, kun jaksoimme asiaan perehtyä. Aikaisempi liittymäni oli ollut jokin prepaid ja olinkin ihmetellyt miksen ollut saanut puhelinlaskuja :D. Nyt laskut menee suoraan mieheni Alipayhin ja homman pitäisi toimia. Mieheni palasi tietysti heti töihin ja me aloitimme kotiarjen täällä. Mieheni on heti ensi viikon reissussa, mutta sekään ei hirvitä kun apunamme häärii huomaavainen luottopakkimme Duan. 



Esikoisemme koulu alkaa maanantaina ja perjantaina kävimme ostamassa kävellen koulupukuja, vaikka ulkona satoi ja ukkosti.  Emme sentään kastuneet litimäriksi lukuunottamatta lätäköissä hyppinyttä ja potkulautaillutta koululaistamme :D. Lisäksi latasimme taas Alipaylla maksaen hänelle lounaskortin. Kiinassa mobiilimaksaminen Alipaylla ja WeChatilla on todella kätevää, kansainvälisiä kortteja ei juuri missään kelpuuteta joten vaihtoehdoksi jää mobiilimaksamisen rinnalla käteinen. Koulun aloituksesta ja koulupuvuista lisää ensi viikolla ;)!

Torstaina kävimme mieheni kanssa ihanan trooppisen juoksulenkin. Voi tätä äänimaailmaa, ympärivuorokautista lämpöä ja kosteutta. Ja nämä maisemat vehreillä lähialueillamme! Olemme nyt nauttineet paljon parvekkeestamme: kahvitelleet, lounastaneet ja illallistaneet ilmanlaadun salliessa tän luksuksen. Mä olen selkeästi kotiutumassa tänne :) Tuttujakin alkaa palailla kotimaistaan ja tulla vastaan koululla, meidän mahtavalla uima-altaalla ja täällä paikallisilla ”kylillä”. 





Paluuterkuin,
Tiina

Kommentit