Koulun ja arjen aloitus



Lupasin kirjoittaa tyttäremme koulunaloituksesta ja toinen viikko lähtikin juuri käyntiin potkulautailemalla koululle käyntiin. Alku meni todella kovalla innolla uusista koulupuvuista, kavereista ja harrastuksista koululla. Noh, loppuviikko ja tämän viikon alku onkin sitten ollut jotakin aivan muuta. Nelivuotiaan herättäminen ja vieminen kouluun hänen itkiessään sydäntäsärkevästi on kyllä näin äidillekin aivan vaativa kokemus. Uskon, että hänen kohdallaan elämänmuutoksen lisäksi rankin asia koulussa on vieras kieli ja sen kuormittavuus ettei vielä päivisin ymmärrä juuri mitään koulussa. Tänään, kun olin päässyt koululta kävellen kotiin odotti onneksi puhelimessani jo ihanan lohdullinen sähköposti opettajalta ja kuva tyttärestämme kivoissa leikeissä opettajan ymmärtävien ja symppaavien sanojen kera <3 Tuskaa tippui aika paljon harteiltani välittömästi ja tiedänkin hänen olevan lähdettyäni ja koulussa ihan OK. Aamut ja illat saamme vanhempina nähdä ja käsitellä sitten hänen kokemansa tunteet. Vaatii kyllä itseltäkin tsemppaamista, ettei ainakaan usein heittäydy itse ihan uhmaikäiseksi.


Neli-viisivuotiaiden lukujärjestys muuten näyttää tältä (mandariini on kiinaa ja golden time on kaiketi kuin lelupäivä, jossa jokainen saa esitellä kouluun perjantaina tuomansa lelun):




Minulle ei ole koskaan tehnyt tiukkaa jättää tytärtäni hoitoon vaikka hän sen aloittikin jo 1 v 4 kk vanhana myöskin englanninkielisessä päiväkodissa Tampereella. Olen kokenut, että molemmat tarvitsemme omat päiväohjelmat ja minä aivotyötä jossain vaiheessa (kohdallani tässä tilanteessa tästä aiheesta saisi muuten kirjoitettua ihan oman stoorinsa expattivaimon fiiliksistäni). Nyt tässä ympäristössä ja tilanteessa tuntuu raastavalta viedä pakolla kouluun nelivuotias, joka ymmärtää kaiken täysin ja puhuu siitä, ettei halua kouluun. Ja pakko tulee vasta siinä kohtaa, kun olen jo kokeillut kaikki keksimäni ja siinä kohtaa hoksaamani motivointikeinot My Little Ponyn reippausmerkeistä illan kaveritouhuihin ja positiiviset jutut koulusta esimerkeillä tarinoita värittäen. Katsotaan, kauanko tämä sopeutuminen ja kielen hanskaaminen hänen kohdallaan tulee viemään.




Koulupuvuista hän pitää ja valitsi tietysti mekot (shortsihame jäi koulun kauppaan yllätys yllätys!). Hänellä on valko-siniruudullinen kesäkäyttöön sopivampi puuvillainen mekko ja tummempi sekä paksumpi mekko, jonka alle puetaan koulun turkoosi pikeepaita. Erikseen on tietysti myös urheiluasu vaalean pikeepaidan ja tummien shortsien muodossa. Kengiksi pitää itse hankkia mustat umpinaiset kengät, jotka tyttärellämme on Niken mustat lenkkarit pinkeillä merkeillä maustettuna ;). Nyt tyttäremme haluaa kovasti myös koulun uimapuvun ja -lakin, vaikka ne ensin jäivät kauppaan tumman värin takia :D





Harrastuksiksi valitsimme tyttärellemme baletin ja uinnin. Täällä harrastukset ovat kätevästi koulun jälkeen (toki myös pidentää tunnilla päivää harrastuspäivinä) ja maksavat karkeasti kaksi kertaa enemmän kuin Suomessa. Näiden aloitusta odotamme kovasti tyttäremme kanssa! Hän itse väläytti asiaa, ett haluaisi myös tennikseen :D Katsotaan ensin kuinka nämä o vievät energiaa vielä kuitenkin pieneltä tytöltämme. Uintia on siis ihan normaalikouluviikollakin kerran ja nyt siis hän pääsee uimaan kahdesti viikolla sen lisäksi mitä pulikoimme asuinalueiden klubien altaissa :). Se on kyllä kiistämättä esikoisemme lempihommaa!


Viikon ohjelmassa on taas parikin eri vauvaryhmää, info koululla, lounaita ja kahvitteluja. Viikonlopuksi Suomesta saapuukin jo ystäväperheemme naapuriimme ja sitä on odotettu <3




Fiilis kodista ja Shanghaista on meillä nyt vahva ja hyvä. Omat tavarat on purettuina ja talviulkovaatteita ja petivaatteita vaille järjestettynä omille paikoilleen. Laitan kuviakin, kun on valmista ;)


Tässä muuten taas Duanin loihtimia herkkuja: kiinalaista pizzaa (täyte leivotaan sisään ja tässä kevätsipulia, nam!), kalaa, salaattia ja höysteitä sen päälle. Slurps!




Kivaa viikkoa ja terkkuja äänekkäästi sirisevien kaskaiden, tulikärpästen ja lepakoiden keskeltä.. niitä on Shanghain asuinynpäristömme vehreät maisemat pullollaan. 

  • Tiina

Kommentit