Täydellinen kesäloma




Suomen ikimuistoinen helleloma alkaa olla lopuillaan. Kiitollisena siitä ja kaikesta mitä saatiin täällä yhdessä ihanien perheenjäsenten ja ystävien kanssa tehdä saa fiilikset Shanghaihin paluusta tuntumaan seesteisen positiivisilta. Siitäkin huolimatta, että taas sanotaan heippa ja monien kanssa nähdään vasta jouluna tai jopa ensi kesänä. Myönnetään, olo on samalla taas haikea muttei yhtä paljon sellainen että kaikki jäisi niin kesken kuin miltä huhtikuun lähtö tuntui.




Suomessa kesän oltuani ajatuksissa on tottakai pyörinyt ratkaisumme lähteä Kiinaan ja vaihtuvat fiilikset sen ympärillä. Esikoisemme kouluraportti kevätkaudelta sai meidät hymyilemään ulkoa ja sisältä. Poimimme jo nyt juuri niitä hedelmiä, joiden vuoksi matkaan lähdimme. Hän ymmärtää raportin mukaan jo ohjeet ja perusilmaisut englanniksi ja toistelee niitä ahkerasti vaikka puhuukin sitkeästi suomea opettajalle takaisin :) Kuulemme enkkua hauskasti myös hänen leikeissään siellä täällä. Hän puhuu toki myös omaa kieltään, joka kai hänen korvaansa sitä miltä enkku ja kiina uusina kielinä hänelle kuulostavat. Analyysistä tunnistimme täysin pienen tyttömme ihanine yksityiskohtineen. Uimaopetuksessa hän jo sukeltaa esineitä altaan pohjasta, rakastaa muutenkin vesitouhuja sekä kruunujen askartelua myös ystävilleen (ja pitää niitä itse erityisesti lounasaikaan🙈).  Syksyllä hän siirtyy Nurseryn mursujen ryhmästä Reception-asteelle pesukarhuihin. Koulun alkaessa uudella tasolla koulupuvut tulevat pakolliseksi mikä on loistavaa, jottei meidän aamuisin tarvitse enää käyttää aikaa kuin oikeiden ponipikkareiden ja -sukkien valintaan yhdessä 😂 Koulu tulee alkaessaan elokuun lopulla olemaan myös opettajavetoisempaa ja vapaata leikkiä on vähemmän.


Odotan Shanghaista kovasti ennen kaikkea myös rakkaiden koiriemme luokse pääsemistä ja pitkälle syksyyn jatkuvaa kesää, herkullista ruokaa ja yllätyksellisiä helmiä pulppuavaa kaupunkia tutkittavaksi lisää.


Syyskuuksi saamme ihan naapuriimme myös ystäväperheemme ja olemmekin jo perustamassa pirkanmaalaistuneiden satakuntalaisten Shanghain yhdistystä ja ysäriperjantaita yhdessä 😄 Elinan sympaattinen blogi innostaa itseänikin aina uudelleen meillekin vielä uudesta kotikaupungistamme: 

https://kirjeitashanghaista.wixsite.com/kirjeitashanghaista


Vielä reilu viikko täällä, mieheni Tampereella töissä ja me lomalla. Tiistaina 14.8. starttaamme hurjan matkatavaramäärämme kanssa vaarin autolla ja peräkärryllä kohti kenttää 😁






Ihan parhaasta Suomen kesästä,

Tiina



Kommentit