Kaksi yötä jouluun on..



..tai oikeasti vähän enemmän, mutta sunnuntaina pääsemme starttaamaan rakkaidemme luo kotimaahamme Suomeen <3 Paluun saimme tosin juuri kuulla aikaistuvan viikolla mieheni töiden vuoksi. 




Juhlimme Shanghaissa Suomen itsenäisyyttä lähialueen naisten kanssa kotoisan tuntuisesti brunssilla ystävämme kotona muun muassa yhden meistä itse tekemillä karjalanpiirakoilla ja tutulla lämpöisen tuoksuisella glögillä herkutellessamme. Lauantaina jatkoimme juhlintaa Shanghain suomalaisten Suomi 101-gaalassa. Tytöt olivat muuten ensimmäistä kertaa Duanin hoidossa iltapäivästä yöunille nukutukseen saakka. Hauskaa taisi olla, sillä meillä oli ainakin lakattu kynsiä (vähän myös hiuksia ja huonekaluja) ja molemmat tytöt juoksivat ilosta kirkuen Duanin syliin, kun hän keskiviikkona muutaman vapaapäivän jälkeen tuli meille taas normaalisti töihin. 




On muuten aikamoisen merkityksellistä ajatella kotimaataan, kun se ei olekaan maa, jossa asuu. Herkistyin aivan Suomi-koulun lasten juhlassa kansallislaulustamme ja ajatuksesta, että siellä se kotimaamme on kahden valtavan maan, Kiinan ja Venäjän, takana pohjolassa kaikkine nostalgisine, ihanine ja surkuhupaisine puolineen. On kiva ajatus päästä Suomeen, kun vain selviydymme 10 tunnin päivälennosta vuoden ikäisen taaperomme kanssa. Hän nimittäin omatahtoisesti juoksee ja touhuaa, eikä todellakaan pidä lempijuttunaan istua paikallaan saati nukahtele rauhallisesti unilleen XD.




Viimeiset viikot täällä on olleet vuodenajalle tyypillisesti melko saasteisia ja hankimme autoonkin ilmanputsarin plus että totesimme sisäilmankierron olevan tehokas tapa estää saasteisen ilman pääsyä autoomme sisään. Shanghaissa alkaa siis olla jo talvi, jonka huomaa saasteiden lisäksi lähelle nollaa tippuvista lämmöistä ja siitä miten palmuja suojataan peittein piiloon aivan kuin pihaistutuksia Suomessa konsanaan. Satoipa täällä viikko sitten jopa luntakin! Viimeisellä viikolla ollaan vielä nähty ystäviä ja suunniteltu aloittavamme pakkaamisen ja tekevämme vielä viimeiset jouluostokset. Enää toteutusta vaille valmista :D 






Sain muuten vihdoin käyttööni Alipayn eli olen nyt viivalla täällä kaikkien muiden kanssa: voin maksaa ja vastaanottaa rahaa vain puhelintani QR-koodia vilauttamalla oikeasti missä vain. Hassulla tavalla täällä on käytössä käteinen ja mobiilimaksu WeChatin sekä Alipayn muodossa, mutta kansainväliset luottokortit on kehityksessä jääneet välistä eikä ne käy oikeastaan missään maksuvälineenä. 





Ihanaa joulun tunnelmaa ja vuodenvaihdetta jokaiselle <3 



Kohta jo niin rakkaassa Suomessa,

Tiina


Kommentit